A valóság a tejről

Valóság a tejről. A tej tényleg a feketeleves ? Most már igyuk vagy ne igyuk ? Melyik épeszű emlős szopik még felnőtt korában is - ráadásul egy másik faj tejét ? Tényleg több kárt okoz, mint hasznot ? Akkor mégis miért ilyen népszerű ?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A tehéntej hatása a cukorbetegség előidézésében

2007.10.06. 12:25 Expert

Finnország vezet az egy főre eső tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függő cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine - 1992. július 30.)
Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levő fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelő béta sejtjeit tévedésből megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.

Forrás: http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketeleves.blog.hu/api/trackback/id/tr50188030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása