A valóság a tejről

Valóság a tejről. A tej tényleg a feketeleves ? Most már igyuk vagy ne igyuk ? Melyik épeszű emlős szopik még felnőtt korában is - ráadásul egy másik faj tejét ? Tényleg több kárt okoz, mint hasznot ? Akkor mégis miért ilyen népszerű ?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tüdőrák, vastagbél-rák, petefészek-rák

2007.10.07. 12:37 Expert


A tej maga nem okoz rákot, de elősegíti olyan környezet megjelenését a szervezetben, ami a rákos sejtek kialakulásának kedvez. Yasuo Kagawa, japán biokémikus 1978.-ban egy tanulmányban a következő megdöbbentő adatokat közölte:
Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy főre eső tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nőtt, addig a szívrohamok száma 35%-al nõtt, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbél rák is 77%-al nõtt, a tüdõrákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentőek.
1989. április 15.-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Parkban 569 tejfogyasztó és 569 kontrol egyén vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdőrák, 3,1-szeres volt a petefészek-rák, 2,49-szeres a prosztata-rák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál.
Norvégiában 1422 személyt vizsgáltak 11 és fél éven át. Azok körében akik naponta 2 vagy több pohár tejet ittak 3,5 szeresen több volt a nyirokszervi rákos megbetegedések száma, amit az okozhat hogy bizonyos állati fehérjék emésztésénél antigén (ellenanyagképző) fehérje-töredékek keresztül jutnak a bélrendszer nyálka-membránjain.


Forrás: http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketeleves.blog.hu/api/trackback/id/tr9188900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása